Beheersmaatregelen vervangen Controls, en andere Ruler updates

Ook deze zomer zijn wij weer hard aan het werk om Ruler nog gebruiksvriendelijker te maken. Zo kun je risicoanalyses nu gemakkelijk exporteren naar Excel, en wordt de optie ‘Controls’ vervangen door ‘Beheersmaatregelen’. We stellen je graag op de hoogte van de grootste veranderingen.

Ook deze zomer zijn wij weer hard aan het werk om Ruler nog gebruiksvriendelijker te maken. Zo kun je risicoanalyses nu gemakkelijk exporteren naar Excel, en worden ‘Controls’ vervangen door ‘Beheersmaatregelen’. We stellen je graag op de hoogte van de grootste veranderingen.

Controls worden vervangen door Beheersmaatregelen

Wij hebben een aantal functionaliteiten die voorheen zichtbaar waren onder ‘Controls’ aangepast. Daarom hebben wij ‘Controls’ vervangen door ‘Beheersmaatregelen‘. Deze beheersmaatregelen zijn ingedeeld in vier hoofdcategorieën: beleid, procedures, controls en key controls. De laatste categorie is nieuw.

 

Het koppelen van beheersmaatregelen

Alle vier de groepen met beheersmaatregelen worden aangeduid met een standaard symbool. De verschillende beheersmaatregelen kunnen aan elkaar gekoppeld worden, zodat duidelijk wordt welk beleid leidt tot welke procedures en (key) controls. Beheersmaatregelen die van toepassing zijn op meerdere afdelingen (entity level maatregelen) kunnen in één keer worden gekoppeld aan meerdere afdelingen. Ze hoeven dus niet meer apart per afdeling opgeslagen te worden. Beheersmaatregelen die gelden voor meerdere afdelingen kunnen centraal worden bewerkt door de verantwoordelijke afdeling.

Vanuit het overzicht ‘Beheersmaatregelen’ kunnen beheersmaatregelen worden toegevoegd en beheerd. Dit overzicht geeft ook per beheersmaatregel aan of deze is gekoppeld aan andere maatregelen en/of onderwerpen.

De controls die al aanwezig waren in Ruler zijn gemigreerd naar de verschillende beheersmaatregelen.

 

Filteren op beheersmaatregelen

Met de nieuwe indeling in categorieën is ook de filtering aangepast, zodat je kunt filteren op de verschillende beheersmaatregelen.

Meerdere eigenaren per beheersmaatregel

Een beheersmaatregel kan meerdere eigenaren hebben. Zelfs als de eigenaar geen Ruler gebruiker is kan zijn of haar naam worden opgevoerd. In dit geval krijgt de persoon in kwestie alleen geen notificatie vanuit Ruler.

Beheersmaatregelen beheren

Vanuit het overzicht ‘Beheersmaatregelen’ kunnen verschillende acties worden uitgevoerd om de beheersmaatregel te beheren. Zo kunnen taken rechtstreeks vanuit overzichtspagina worden gekoppeld aan de beheersmaatregel.

Waarschuwingen per beheersmaatregel

Als er een actie moet worden uitgevoerd, geeft Ruler hier per beheersmaatregel een waarschuwing van. Bijvoorbeeld als een revisiedatum is verlopen. In dit geval komt er een uitroepteken te staan achter de beheersmaatregel.

Exporteren van risicoanalyses

Naar aanleiding van vragen van gebruikers hebben wij ten slotte nog een mogelijkheid toegevoegd aan de optie ’Risicoanalyses’. Een uitgevoerde risicoanalyse kan nu worden geëxporteerd naar een excel-bestand. De export geeft alle details van de risicoanalyse weer en sluit aan bij de indeling van de SIRA.

Extra uitleg nodig?

Meer uitleg over de functionaliteiten van Ruler vind je op onze Help pagina.

Kun je wel een Ruler update gebruiken, of heb je vragen over de nieuwe functionaliteiten van Ruler? Op korte termijn zullen wij webinars organiseren waarin we de functies van Ruler demonstreren en uitleggen hoe je Ruler optimaal inzet voor jouw organisatie. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan bij: marieke.blankenstein@charcoendique.nl.

Natuurlijk beantwoorden we graag al je vragen. Voor vragen over het gebruik van Ruler of de informatie in dit bericht kun je contact met ons opnemen.

Meer artikelen lezen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

    Meer artikelen lezen?

    Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

    You have successfully subscribed to the newsletter

    Er is iets fout gegaan.