GRC software

Financiële wet- en regelgeving wordt steeds complexer en verandert in een hoog tempo, waardoor één integrale aanpak voor GRC steeds belangrijker wordt. Met Ruler als GRC software heb je GRC simpel onder controle en zorg je voor één uniforme aanpak binnen je organisatie.

Wat is GRC?

Governance, Risk en Compliance (GRC) is een verzameling aan processen en werkwijzen binnen een organisatie. Het doel is om op betrouwbare wijze doelstellingen van de organisatie te behalen, onzekerheden aan te kaarten en het stelt de organisatie in staat integer te handelen. Het effectief inzetten van governance, risk en compliance draagt bij aan het verminderen van risico’s, het efficiënter inrichten van control en zorgt voor een uniforme aanpak op het gebied van veiligheid en compliance.

Meer dan alleen governance, risk en compliance

De aandacht voor GRC is door de financiële crisis in 2008 vergroot, met een toename aan financiële wet- en regelgeving tot gevolg. GRC heeft een impact op alle bedrijfsonderdelen en bedrijfsprocessen binnen een organisatie, bijvoorbeeld bij performance management, kwaliteitsmanagement, information security management. De drie aspecten van GRC kunnen afzonderlijk van elkaar worden aangestuurd, maar het is effectiever als organisaties hiervoor één integrale aanpak hebben. Zeker omdat er veel overlap zit tussen de verschillende aspecten.

Ruler als GRC tool

Financiële wet- en regelgeving wordt steeds complexer en verandert in een hoog tempo. Het is van belang dat jij altijd op de hoogte bent én blijft van de ontwikkelingen in de financiële markt. Ruler is een unieke software waarmee jij je Governance, Risk en Compliance (GRC) simpel onder controle houdt.

Met Ruler als GRC software heb je inzichtelijk aan welke wet- en regelgeving jouw organisatie moet voldoen. De software biedt je een legal framework waarin de voor jouw organisaties relevante normen zijn opgenomen. Zo heb je inzicht en overzicht in de huidige, en toekomstige, financiële wet- en regelgeving. Je bepaalt eenvoudig de impact van wijzigingen op risico’s en beheersmaatregelen. Ruler helpt je om governance, risico management en compliance integraal binnen je organisatie te benaderen en effectief in te zetten.

Met Ruler kun je:

  • alle verwachte wet- en regelgeving in één oogopslag zien.
  • de impact van risico’s analyseren voor je bedrijfsprocessen.
  • gemakkelijk én overzichtelijk alle (actuele) informatie in één centrale bron raadplegen
  • een solide basis creëren voor audits en toekomstige controles.

Bekijk alle features & benefits van Ruler als GRC tooling.

Ruler Normen overzicht in Ruler

Eenvoudig de samenhang tussen Governance, Risk en Compliance in kaart

Met Ruler als GRC software breng je eenvoudig de samenhang tussen Governance, Risk en Compliance in kaart. De tool stuurt je alerts voor belangrijke ontwikkelingen die voor jou relevant zijn, zoals ontwikkelingen in toekomstige wetgeving, maar ook informatie die invloed heeft op normen waar jij nu al aan moet voldoen. Je hebt transparantie over de impact en wijzigingen op risico’s en beheersmaatregelen, maar ook op de betreffende bedrijfsonderdelen en de bijbehorende processen zijn direct inzichtelijk. Informatie uit verschillende afdelingen wordt zo overzichtelijk in kaart gebracht en de samenwerking tussen de afdelingen wordt verbeterd. Op deze manier kun je wijzigingen in Governance, Risk en Compliance efficiënter door voeren.

De tooling van Ruler is volledig via de cloud te benaderen en beschikbaar voor meerdere gebruikers binnen jouw organisatie. Met Ruler verbeter je de efficiëntie van uw GRC aanpak en verminder je de complexiteit. GRC simpel onder controle. Vraag vrijblijvend een gratis demo aan van Ruler en ervaar zelf het gemak.

 

Demo aanvragen

Ruler reference Ruler reference Ruler reference Ruler reference Ruler reference Ruler reference

Ruler is klaar voor jou!

Vraag een demo aan