Governance, Risk en Compliance

GRC software

Financiële wet- en regelgeving wordt steeds complexer en verandert in een hoog tempo. Hierdoor wordt één integrale aanpak voor Governance, Risk en Compliance (GRC) steeds belangrijker. Met Ruler als GRC tooling heb je GRC simpel onder controle en zorg je voor één uniforme aanpak binnen je organisatie.

Een integrale aanpak van GRC

Governance, Risk en Compliance (GRC) is een verzameling aan processen en werkwijzen binnen een organisatie. Het doel is om op betrouwbare wijze doelstellingen van de organisatie te behalen en onzekerheden aan te kaarten. Dit stelt de organisatie in staat integer te handelen. Het effectief inzetten van governance, risk en compliance draagt bij aan het verminderen van risico’s, het efficiënter inrichten van control en zorgt voor een uniforme aanpak op het gebied van veiligheid en compliance.

De aandacht voor GRC is door de financiële crisis in 2008 vergroot, met een toename aan financiële wet- en regelgeving tot gevolg. GRC heeft een impact op alle bedrijfsonderdelen en bedrijfsprocessen binnen een organisatie, bijvoorbeeld bij performance management, kwaliteitsmanagement, information security management. De drie aspecten van GRC kunnen afzonderlijk van elkaar worden aangestuurd, maar het is effectiever als organisaties hiervoor één integrale aanpak hebben. Zeker omdat er veel overlap zit tussen de verschillende aspecten.

Ruler als GRC tool

Financiële wet- en regelgeving wordt steeds complexer en verandert in een hoog tempo. Het is van belang dat je altijd op de hoogte bent én blijft van de ontwikkelingen in de financiële markt. Ruler is een unieke software waarmee jij je Governance, Risk en Compliance (GRC) simpel onder controle houdt.

Ruler maakt als GRC software inzichtelijk aan welke wet- en regelgeving jouw organisatie moet voldoen. De software biedt je een legal framework waarin de voor jouw organisatie relevante normen zijn opgenomen. Zo heb je inzicht en overzicht in de huidige en toekomstige financiële wet- en regelgeving. Je bepaalt eenvoudig de impact van wijzigingen op risico’s en beheersmaatregelen. Ruler helpt je om governance, risico management en compliance integraal binnen je organisatie te benaderen en effectief in te zetten.

Ontdek de mogelijkheden

Ruler biedt rust

Ik zou Ruler zeker aanbevelen aan een concullega. De voornaamste meerwaarde is de rust dat we niets missen.

Risk manager Beleggingsonderneming

Breng de samenhang tussen Governance, Risk en Compliance in kaart

Met Ruler als GRC software breng je eenvoudig de samenhang tussen Governance, Risk en Compliance in kaart. Ruler stuurt je alerts voor belangrijke ontwikkelingen die voor jou relevant zijn, zoals ontwikkelingen in toekomstige wetgeving, maar ook informatie die invloed heeft op normen waar jij nu al aan moet voldoen. Zo zie je direct de impact van wijzigingen op risico’s en beheersmaatregelen. Ook de invloed op de betreffende bedrijfsonderdelen en de bijbehorende processen zijn direct inzichtelijk. Hierdoor kun je wijzigingen in Governance, Risk en Compliance efficiënter doorvoeren.

Probeer Ruler gratis

en ervaar wat Ruler voor jouw organisatie kan betekenen.

Vraag de demo aan

Altijd en overal in control met de Ruler app