Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Ruler?

Voor wie is Ruler?

Ruler is voor financiële ondernemingen die vergunningsplichtig zijn en onder toezicht van DNB en AFM vallen.

Wat doet Ruler?

Ruler stelt je in staat om op een gestructureerde en overzichtelijke manier de voor jou relevante wet- en regelgeving in kaart te brengen. Gerubriceerd naar thema’s en onderwerpen opgenomen in gestandaardiseerde profielen of een voor jou op maat gemaakt profiel. Ruler stuurt je een alert als wet- en regelgeving binnen jouw profiel wijzigt. Je kunt ook zelf instellen waarover je een alert wilt ontvangen.

Hoe actueel is Ruler?

Ruler houdt je dagelijks op de hoogte van nieuws uit verschillende nieuwsbronnen zoals Nederlandse en Europese toezichthouders, brancheorganisaties en relevante gerechtelijke uitspraken. Dagelijks kijkt Ruler of er wijzigingen zijn in wet- en regelgeving.

Hoe toegankelijk is Ruler?

Ruler is een online applicatie die je overal kunt benaderen. Dus zowel op jouw desktop, laptop, tablet als smartphone.

Welke wetten zijn in Ruler opgenomen?
  • EU Verordeningen en richtlijnen (CRD IV, MiFIR, UCITS, AIFMD, AIFMR, MiFIDII, EMIR, PSD, Solvency II etc.)
  • Wetten en besluiten (Wft, Wwft, sanctiewet, pensioenwet, BW, Wbp, Bpr, Bgfo, vrijstellingsbesluiten, etc.)
  • Regelingen en leidraden (RBB, Rib/wtt, leidraden AFM, richtsnoeren Europese toezichthouders, Regulatory Technical Standards, beleidsregels DNB, Nrgfo, Ur Wwft etc.)
  • Maar ook andere relevante informatie zoals: nieuwsbrieven, AFM/DNB, Kifid uitspraken etc..
Kan ik Ruler proberen voordat ik het aanschaf?

Jazeker! Voordat je besluit tot aanschaf kun je tijdelijk toegang krijgen tot een demo-omgeving. Doe je verzoek via de Demopagina.

Hoe veilig is Ruler?

Standaard werkt Ruler met een login gebaseerd op een gebruikersnaam en een wachtwoord. De online omgeving van Ruler heeft een beveiligingscertificaat (Thawte), je werkt dan ook via  de https-site van Ruler. Eventueel kun je naast gebruikersnaam en wachtwoord als extra beveiliging ook gebruik maken van bijvoorbeeld een TIN-code of een token. Een toelichting op de Security en Privacy vind je in het privacystatement. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Welke partijen zitten achter Ruler?

Ruler maakt gebruik van de kennis van Charco & Dique, specialisten op gebied van financiële toezichtswetten en de toepassing daarvan binnen organisaties. Ruler werkt voor de infrastructuur samen met Lifely.