Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Ruler?

Voor wie is Ruler?

Ruler is voor financiële ondernemingen die vergunningsplichtig zijn en onder toezicht van DNB en AFM vallen, maar ook voor organisaties binnen andere sectoren die inzicht willen houden in de wet- en regelgeving die voor hen van belang is.

Wat doet Ruler?

Ruler stelt je in staat om op een gestructureerde en overzichtelijke manier de voor jou relevante wet- en regelgeving in kaart te brengen. De wetten en regels zijn onderverdeeld in thema’s en onderwerpen, opgenomen in gestandaardiseerde profielen of een voor jou op maat gemaakt profiel. Ruler stuurt je een alert als wet- en regelgeving binnen jouw profiel wijzigt. Zo ben je altijd op de hoogte van de normen die voor jouw organisatie gelden.

Daarnaast maakt Ruler zichtbaar in hoeverre je voldoet aan de voor jouw organisatie relevante wet- en regelgeving. Vervolgens beheer je in Ruler eenvoudig de gehele compliance cycle. In de workflow vind je een complete audit trail, die de compliance cycle van legal framework tot beleid zichtbaar maakt.

Hoe actueel is Ruler?

Ruler houdt je dagelijks op de hoogte van nieuws uit verschillende nieuwsbronnen zoals Nederlandse en Europese toezichthouders, brancheorganisaties en relevante gerechtelijke uitspraken. Dagelijks kijkt Ruler of er wijzigingen zijn in wet- en regelgeving.

Hoe toegankelijk is Ruler?

Ruler is een online applicatie die je overal kunt openen. Dus zowel op jouw desktop, laptop, tablet als smartphone.

Welke wetten zijn in Ruler opgenomen?
  • EU Verordeningen en richtlijnen (CRD IV, MiFIR, UCITS, AIFMD, AIFMR, MiFIDII, EMIR, PSD, Solvency II etc.)
  • Wetten en besluiten (Wft, Wwft, sanctiewet, pensioenwet, BW, Wbp, Bpr, Bgfo, vrijstellingsbesluiten, etc.)
  • Regelingen en leidraden (RBB, Rib/wtt, leidraden AFM, richtsnoeren Europese toezichthouders, Regulatory Technical Standards, beleidsregels DNB, Nrgfo, Ur Wwft etc.)
  • Maar ook andere relevante informatie, zoals: nieuwsbrieven van de AFM/DNB, Kifid uitspraken etc.
Kan ik Ruler proberen voordat ik het aanschaf?

Ja, voordat je besluit tot aanschaf kun je 14 dagen lang toegang krijgen tot een demo-omgeving. Doe je verzoek via de Demopagina.

Hoe veilig is Ruler?

Standaard werkt Ruler met een login gebaseerd op een gebruikersnaam en een wachtwoord. De online omgeving van Ruler heeft een beveiligingscertificaat (Thawte), je werkt dan ook via  de https-site van Ruler. Eventueel kun je naast gebruikersnaam en wachtwoord als extra beveiliging ook gebruik maken van bijvoorbeeld een TIN-code of een token. Op deze pagina vertellen we je meer over de beveiliging van gegevens in Ruler.

Welke partijen zitten achter Ruler?

Ruler maakt gebruik van de kennis van de Risk & Compliance specialisten van Projective Group, experts op gebied van financiële toezichtswetten en de toepassing daarvan binnen organisaties. Ruler werkt voor de infrastructuur samen met Hyfen.

Is het mogelijk om meerdere profielen af te nemen?

Ja, je kunt een of meerdere profielen kiezen die voor jouw organisatie relevant zijn. In dit geval betaal je voor ieder profiel afzonderlijk. Hier lees je meer over onze tarieven.

Is een abonnement ook maandelijks af te sluiten?

Wij gaan uit van jaarlijkse abonnementskosten, de prijzen hiervan zijn op onze tarievenpagina te vinden.

Is het ook mogelijk om een abonnement voor één gebruiker af te sluiten?

Bij afname van een Ruler profiel krijg je altijd twee gratis gebruikers. Neem je dus twee profielen af, dan krijg je vier gratis gebruikers. Je kiest zelf of je hier gebruik van maakt of met minder gebruikers in het account werkt.

Is het mogelijk het aantal gebruikers tussentijds te wijzigen?

Bij afname van ieder Ruler profiel krijg je twee gratis gebruikers. Neem je dus twee profielen af, dan krijg je vier gratis gebruikers. Naar behoefte kun je extra gebruikers toevoegen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk voor het aantal en type gebruikers. Onze consultants helpen je graag het optimale aantal gebruikers voor jouw organisatie vast te stellen. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Worden abonnementen automatisch verlengd?

Een Ruler abonnement wordt na afloop van de lopende contractstermijn automatisch met een jaar verlengd, tenzij deze tijdig is opgezegd (uiterlijk twee maanden voor de afloop van het contract).