Regulatory Change

Het kost financiële instellingen veel tijd om bij te blijven met wet- en regelgeving. Om dit proces eenvoudiger te maken, hebben wij Ruler Regulatory Change ontwikkeld. Deze module helpt het complexe implementatieproces van nieuwe wetgeving gemakkelijker te maken. Van initiële beoordelingen tot gap-analyses en taakbeheer, Ruler helpt legal, compliance en business teams hun workflow beter te structureren, om zo sneller en eenvoudiger te voldoen aan nieuwe wetgeving.

Gestructureerde aanpak

4 stappen

Het traditionele implementatieproces van nieuwe wetgeving is tijdrovend en foutgevoelig. Nadat juristen hebben vastgesteld dat een voorgestelde nieuwe wet relevant en van toepassing is op de organisatie, moeten ze de complexe juridische teksten handmatig vertalen naar een begrijpelijk, werkbaar format. Regulatory Change structureert dit proces aan de hand van vier stappen:

Het Regulatory Change proces

1. Relevantie bepalen

Ontvang tijdig een melding wanneer nieuwe wetgeving beschikbaar komt die jouw organisatie beïnvloedt. Ruler biedt een uitgebreid overzicht van artikelen en subsecties, met daarin de namen van de artikelen en de context. Selecteer zelf welke artikelen en subsecties relevant zijn, om deze vervolgens mee te nemen in een gap-analyse.

2. Gap-analyse uitvoeren

Om vast te stellen of er een gap is tussen de vereisten en jouw huidige beleid en controles, helpt Ruler je bij het uitvoeren van een gap-analyse. De module maakt samenwerking tussen teamleden van verschillende afdelingen gemakkelijk en efficiënt.

3. Acties bepalen

Als er gaps zijn, helpt Ruler bij het definiëren van de vereisten voor naleving van de nieuwe wet. Je kunt taken toewijzen aan personen in de gehele organisatie. Via het dashboard kun je eenvoudig taken, deadlines en voortgang volgen om te zien of je beleid en procedures al voldoen aan de nieuwe wet.

4. Sluit de gap

Sluit eventuele gaps en integreer nieuwe controlemaatregelen. Aangezien wetgeving door verschillende fasen gaat voordat deze definitief wordt, zorgt Regulatory Change voor voortdurende monitoring. Nieuw gepubliceerde wetteksten worden gekoppeld aan Fase 1, waardoor je direct inzicht krijgt in vereisten of gebieden die opnieuw beoordeeld moeten worden.

Behoud het overzicht

In control

Het dashboard helpt je de controle te behouden tijdens het regulatory change proces. In iedere fase van het proces houd je inzicht in de voortgang van implementatie-acties. Ook nadat de implementatie van een nieuwe wet is afgerond kun je beleid, procedures en controlemaatregelen eenvoudig blijven monitoren binnen Ruler.

Probeer Regulatory Change uit

en navigeer vol vertrouwen door het steeds veranderende regelgevingslandschap.

Demo aanvragen

Altijd en overal in control met de Ruler app