Heb je een vraag over Ruler?

Vul het formulier hiernaast in om contact op te nemen.

  Beheersmaatregelen

  Beheersmaatregelen zijn de maatregelen die je neemt om risico’s te beheersen. Als je ‘Beheersmaatregelen’ selecteert, verschijnen de door jou aangemaakte ‘Beheersmaatregelen’.

  Beheersmaatregel aanmaken

  Rechtsboven bevindt zich de button ‘+ Nieuwe beheersmaatregel’. Als je deze selecteert verschijnt er een pop-up scherm waarin je een nieuwe beheersmaatregel kunt aanmaken. Je kunt de titel, omschrijving en het type beheersmaatregel (drop down menu) toevoegen. Ook kun je een ingangsdatum, een revisiedatum en een of meerdere verantwoordelijke aan de beheersmaatregel toevoegen. Als beheerder kun je ook bepalen voor welke afdelingen deze beheersmaatregel zichtbaar is.

  Als je klaar bent kun je de control annuleren of opslaan.

  Nadat je de control hebt opgeslagen verschijnt deze in je beeldscherm. Vervolgens kun je middels ‘document uploaden’ een document toevoegen aan de beheersmaatregel. Aan de rechterzijde kun je zien aan welke risicoanalyses de beheersmaatregel is gekoppeld.

  Vanuit het overzicht beheersmaatregelen zie je de naam van alle aangemaakt beheersmaatregelen en aan welke beheersmaatregelen en onderwerpen ze zijn gekoppeld. Daarnaast kan vanuit dit overzicht aan de rechterzijde een beheersmaatregel worden toegevoegd en een taak worden aangemaakt die gekoppeld is aan de betreffende beheersmaatregel (beleid, procedure en controls). Ook kan vanuit hier een beheersmaatregel worden bewerkt of verwijderd.

  Revisiedatum verlopen

  Als de revisiedatum is verlopen, wordt dit aangegeven door een rood uitroepteken ‘!’ naast de naam van de beheersmaatregel.

  Filteren

  Aan de bovenzijde kun je de beheersmaatregelen filteren op:

  • Onderwerp;
  • Risicoanalyse;
  • Type beheersmaatregel.

  Zoekfunctie

  Met de zoekfunctie kun je zoeken binnen de beheersmaatregelen.

  Hulp nodig?

  Meer ondersteuning nodig? De Ruler redactie, bestaande uit consultants van Charco & Dique, helpen je graag met het opstellen en vastleggen van een beleidshuis met daarin al het beleid, de procedures en de daaraan gekoppelde beheersmaatregelen. Lees meer over het opstellen van compliance beleid of neem vrijblijvend contact met ons op.