Heb je een vraag over Ruler?

Vul het formulier hiernaast in om contact op te nemen.

  Legal Framework

  Het legal framework biedt een overzicht van alle wet- en regelgeving waaraan jouw organisatie dient te voldoen. Als je het legal framework selecteert, verschijnen aan de linkerzijde de volgende opties:

  • Thema’s en onderwerpen
  • Radar
  • Consultaties

  Thema’s en onderwerpen

  Het Legal Framework is opgebouwd onderverdeeld in thema’s, die op hun beurt weer bestaan uit onderwerpen. Als je klikt op ‘Thema’s en onderwerpen’, krijgt je een overzicht van alle relevante thema’s voor jouw organisatie. Binnen elk thema vind je alle onderwerpen die erbij horen. Elk thema bevat een samenvatting van de toepasselijke regels met betrekking tot dat thema. Daarnaast bevat elk thema een lijst met relevante artikelen en documenten (en hyperlinks naar deze artikelen en documenten).

  Zo vind je bijvoorbeeld in het thema ‘Customer Due Diligence’ alle onderwerpen die betrekking hebben op dit thema. Je kunt op de onderwerpen klikken om toegang te krijgen tot de informatie, relevante documenten en regelgeving. Let op: je ziet alleen Thema’s en onderwerpen die relevant zijn voor de afdeling waarin je bent ingelogd (zie rechtsboven in het scherm), en voor het profiel of de profielen die je hebt geselecteerd. Als je toegang hebt gekregen tot meerdere afdelingen of als jouw onderneming toegang heeft tot meerdere profielen, kunt je het drop-downmenu gebruiken om te wisselen tussen afdelingen/profielen..

  Radar

  De Radar geeft inzicht in de aankomende veranderingen in wet- en regelgeving. De Radar houdt voortdurend elk item bij dat een impact kan hebben op jouw regelgevingsomgeving. Het informeert je over de inhoud van de nieuwe (of gewijzigde) wetgeving, maar ook over de (verwachte) datum van inwerkingtreding en de ontwikkelingen die plaatsvinden (of hebben plaatsgevonden) in het wetgevingsproces. Zo zie je precies waar jouw organisatie in de toekomst aan moet voldoen, zodat je op tijd actie kunt ondernemen. De radaritems worden op chronologische volgorde weergegeven.

  Radaronderwerp ontvolgen

  Je kunt er als gebruiker of afdeling ervoor kiezen een radaronderwerp te ontvolgen. Je wordt dan niet langer geïnformeerd over wijzigingen in het betreffende radaronderwerp. Ook ontvang je geen alerts meer in je inbox over dit radaronderwerp.

  Door bij een radaronderwerp op het ‘oogje’ te klikken ontvolg je het desbetreffende onderwerp. Radaronderwerpen die niet worden gevolgd zijn te herkennen aan de grijze kleur.

  Consultaties

  Onder ‘Consultaties’ is informatie te vinden over wet- en regelgeving die wordt voorbereid en waarover wordt geconsulteerd. Je vindt hier alle consultaties over concept-regelingen waarop je nu kunt reageren. Via de zoekfunctie kun je ook afgeronde consultaties zoeken en bekijken.