Inbox

In je inbox vind je de binnengekomen alerts. Je ontvangt alle alerts die gekoppeld zijn aan Ruler-items die zichtbaar zijn voor jouw afdeling. Dat houdt in dat je mogelijk niet dezelfde (relevante) nieuwsberichten/alerts ontvangt als collega’s van andere afdelingen. Per alert is zichtbaar of deze naar andere afdelingen is verzonden en zo ja, welke afdelingen dit zijn.

Je kunt ervoor kiezen een item direct te bekijken of te archiveren, zodat je hem later kunt bekijken. Daarnaast heb je aan de bovenzijde de mogelijkheid om te zoeken in je inbox, te selecteren op publicerende instelling (toezichthouders) en een selectie te maken uit de volgende opties: ‘Nieuwe items’, ‘gearchiveerd’ en ‘Items met taken’.

Bekijken en taken aanmaken

Als een alert relevant is voor jouw organisatie, moet een taak worden gecreëerd om de alert op te volgen. Dergelijke opvolgingstaken kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het uitvoeren van een impactanalyse of gap-analyse, of het herzien van een beleid of procedure.

Als je ‘bekijken’ selecteert, kun je een taak aanmaken om het item te verwerken. Ook aan de onderzijde van je scherm vind je de mogelijkheid tot het aanmaken van een taak. Mocht je het item toch nog willen archiveren, dan kan dit door op ‘archiveren’ te klikken aan de rechterzijde van je scherm.

Indien je gekozen hebt voor ‘taak aanmaken’ ontstaat er een pop-up scherm. Hierin kun je de taak omschrijven, een deadline selecteren, extra notities opnemen, prioriteren en verantwoordelijke(n) selecteren. Vervolgens kun je de taak opslaan of annuleren. Lees meer over het aanmaken van taken en het toewijzen van taken aan andere gebruikers.

Archiveren

Als je besluit een item te archiveren, wordt deze verwijderd uit je inbox. Als een item per ongeluk is gearchiveerd kan het gemakkelijk teruggezet worden. Hiertoe selecteer je rechtsboven bij de selectiecriteria ‘Gearchiveerd’. In de inbox worden vervolgens alle gearchiveerde items weergegeven. Als je de items selecteert, kun je vervolgens klikken op ‘zet terug naar inbox’. Hierna is het geselecteerde item weer terug te vinden in je inbox.