Heb je een vraag over Ruler?

Vul het formulier hiernaast in om contact op te nemen.

  Beheersing

  Binnen de ‘Beheersing’ module heb je de mogelijkheid een risicoanalyse te starten. Dit kan middels een snelle beoordeling of een uitgebreide risicoanalyse.

  Als je beheersing selecteert, verschijnen in de interface aan de linkerzijde de volgende opties:

  • Normen;
  • Risico’s;
  • Beheersmaatregelen;
  • Risicoanalyses;
  • Monitoringsrapporten.

  Normen

  Nadat je normen hebt geselecteerd, verschijnen alle relevante thema’s met onderliggende onderwerpen. Als je een onderwerp hebt geselecteerd, verschijnen alle relevante bepalingen voor dit onderwerp. Het normenkader bestaat onder meer uit EU-verordeningen, EU-richtlijnen, wetten, besluiten, regelingen en uitingen van toezichthouders.

  Achter elke bepaling staat een oog. Als je hierop klikt, verschijnt er een pop-up scherm met daarin de tekst van de geselecteerde bepaling.

  Rechtsboven in je scherm kun je ook een oog selecteren met daarbij de tekst ‘Bekijk onderwerp’. Als je hierop klikt verschijnt er een pop-up scherm met de inhoud van het achterliggende onderwerp.

  Binnen het normen overzicht kun je aan de rechterkant kiezen voor ‘Risicoanalyse starten’ of ‘Beoordeling starten’.

  Beoordeling starten

  Als je ‘Beoordeling starten’ selecteert, verschijnt er een pop-up scherm met daarin het normenkader. Hier kun je de bepalingen selecteren die je mee wilt nemen in je beoordeling. Vervolgens kun je een titel en toelichting opnemen bij de beoordeling. Ook is het mogelijk om score te geven aan deze beoordeling en een of meerdere beheersmaatregelen aan de beoordeling te koppelen.

  Als je de beoordeling wilt afronden kies je voor ‘annuleren’ of ‘opslaan’. Nadat je de beoordeling hebt opgeslagen, zie je aan de rechterzijde hoeveel artikelen van het onderwerp je hebt beoordeeld.

  Risicoanalyse starten

  Als je ‘Risicoanalyse starten’ selecteert, verschijnt er een pop-up scherm waarbinnen je aan een nieuwe risicoanalyse kunt beginnen. Hier kun je de bepalingen selecteren die je mee wilt nemen in je beoordeling. Ook kun je de risicoanalyse een titel en omschrijving geven. Als je klaar bent kun je de risicoanalyse opslaan of annuleren. Als je op opslaan klikt, verlaat je de ‘Normen’ pagina en word je doorgeleid naar de betreffende risicoanalyse (zie risicoanalyse).

  Risico’s

  Als je ‘Risico’s’ selecteert, verschijnen alle aangemaakte en beoordeelde risico’s die voortkomen uit de risicoanalyses (zie risicoanalyse). De risico’s worden aan de hand van het netto risico geplot op een grafiek. De x-as van de grafiek is de kans dat het risico zich voordoet. De y-as van de grafiek is de impact van het risico’s. De risico’s worden als driehoeken geplot op de grafiek. Als je de muiscursor over een driehoek beweegt, verschijnt de naam van het risico en het bijbehorende assessment.

  Onder de grafiek vind je de lijst risico’s, op volgorde van hoog naar laag risico.

  Filteren

  Boven de grafiek bevinden zich de volgende filtercriteria:

  • Onderwerp (voortvloeiend uit de ‘Normen’);
  • Netto/bruto/Geaccepteerd Risico;
  • Risicocategorie;
  • Alle risicoanalyses.

  Zoekfunctie

  Met de zoekfunctie kun je zoeken binnen de risico’s.