Voldoet jouw organisatie aan de Wft?

Wft compliance check uitvoeren

De financiële markt is continu in beweging, waardoor wetgeving voortdurend wordt aangepast. De Wft blijft actueel. Het is daarom van belang dat je als organisatie continu op de hoogte blijft van de toekomstige wijzigingen en acties onderneemt om compliant te blijven. Met een Wft compliance check zie je direct of jij voldoet aan de wet- en regelgeving op dit gebied.

Wat is de Wft?

De Wet op het financieel toezicht (Wft) regelt het toezicht op de financiële sector in Nederland en heeft als doel de wetgeving voor de financiële markten doelgericht, marktgericht en inzichtelijk te maken. Dit houdt in:

  • de inzichtelijkheid van het financieel toezicht te vergroten door regelgeving te bundelen en zo veel mogelijk te uniformeren;
  • de doelgerichtheid van het financieel toezicht te vergroten door duidelijk te maken welke toezichthouder waarvoor verantwoordelijk is; en
  • de marktgerichtheid te verbeteren door het creëren van een gelijke concurrentiepositie.
Blijvend voldoen

Wft compliance monitoren

Een initiële scan is belangrijk, maar om continu aan de Wft regelgeving te voldoen moet je de compliance blijven monitoren. Met Het legal framework in Ruler maakt overzichtelijk welke normen voor jouw organisatie van toepassing zijn. Ruler beschikt over standaard profielen voor alle soorten financiële ondernemingen, maar er kan ook een klantspecifiek profiel worden aangemaakt dat geheel aansluit op jouw activiteiten en producten. Binnen Ruler kan je afdelingen aanmaken waaraan onderdelen van het legal framework kunnen worden gekoppeld. Zo kan je gebruikers binnen een afdeling nog beter alleen relevante informatie tonen.

Je ziet alle huidige en verwachte wet- en regelgeving in één oogopslag. Vervolgens kun je gemakkelijk de impact van risico’s analyseren voor je bedrijfsprocessen. Ruler is dé tool om zichtbaar te maken hoe jouw organisatie voldoet aan de eisen vanuit de Wft. Met Ruler ben je altijd in control van wet- en regelgeving. Lees meer over de mogelijkheden.

Ruler is essentieel

Zeker voor kleine partijen is Ruler essentieel. Ruler helpt je de regels op orde te houden.
Directeur Beleggingsonderneming

Probeer Ruler gratis

en ervaar wat Ruler voor jouw organisatie kan betekenen.

Vraag de demo aan

Altijd en overal in control met de Ruler app