Compliance monitoring

Met Ruler voor compliance monitoring zorg je dat jouw financiële instelling voldoet, en blijft voldoen, aan de continu veranderende wet- en regelgeving. Altijd én overal de regulatory change inzichtelijk. Simpel in control.

Wat is compliance monitoring?

Wil je er voor zorgen dat jouw financiële instelling voldoet aan de gestelde eisen in de markt? Dan is het van belang de financiële wet- en regelgeving te waarborgen door compliance monitoring. Hierbij wordt beoordeeld of de bedrijfsactiviteiten (nog steeds) voldoen aan gestelde wet- en regelgeving.

Het is van belang dat je monitort of jouw organisatie voldoet aan de gestelde normen, maar het is net zo belangrijk om inzichtelijk te maken of de genomen maatregelen het gewenste effect opleveren. Dit geeft je inzicht in de noodzakelijk bijsturing en de effectiviteit van deze maatregelen.

Het uitvoeren van een compliance check is belangrijk, maar als financiële instelling moet je continu voldoen aan de gestelde normen. De financiële wet- en regelgeving verandert continu en de mate van complexiteit daarin neemt toe. Het is daarom van belang dat je niet eenmalig voldoet aan de gestelde eisen, maar continu je compliance blijft monitoren. Zo houd je zicht op zowel de huidige als toekomstige wet- en regelgeving.

Ruler en compliance monitoring

Met Ruler heb je inzicht en overzicht in de huidige, en toekomstige, financiële wet- en regelgeving. Je bepaalt eenvoudig de impact van wijzigingen op risico’s en beheersmaatregelen. Of het nu gaat om de sanctiewetgeving, Wft of de Wwft, met Ruler houd je eenvoudig inzicht op de financiële wet- en regelgeving door middel van ons legal framework.

Met Ruler kun je:

  • alle huidige én verwachte wet- en regelgeving in één oogopslag zien.
  • de impact van risico’s analyseren voor je bedrijfsprocessen.
  • gemakkelijk én overzichtelijk alle (actuele) informatie op 1 centrale plek
  • een solide basis creëren voor audits en toekomstige controles.
  • eenvoudig je compliance monitoren inclusief een duidelijke audittrail.

Benieuwd wat Ruler voor jou kan betekenen? Lees meer over Ruler of vraag een gratis demo aan.

 

Bespaar tijd met compliance monitoring

Voorkom dat compliance te veel tijd kost. Met jouw persoonlijke compliance omgeving binnen Ruler heb je direct inzichtelijk aan welke normen jouw financiële instelling moet voldoen. Daarnaast biedt de compliance software jou alles wat je nodig hebt om op de hoogte te blijven van de wet- en regelgeving die voor jou relevant is, overzichtelijk gepresenteerd en altijd actueel.

Ruler en compliance monitoring: simpel in control. Vraag vrijblijvend een gratis demo aan van Ruler en ervaar zelf het gemak.

 

Demo aanvragen