Compliance monitoring

Met Ruler voor compliance monitoring zorg je dat jouw financiële instelling voldoet, en blijft voldoen, aan de continu veranderende wet- en regelgeving. Altijd én overal de regulatory change inzichtelijk. Simpel in control.

Wat is compliance monitoring?

Wil je er voor zorgen dat jouw financiële instelling voldoet aan de gestelde eisen in de markt? Dan is het van belang de financiële wet- en regelgeving te waarborgen door compliance monitoring. Hierbij wordt beoordeeld of de bedrijfsactiviteiten (nog steeds) voldoen aan gestelde wet- en regelgeving.

Het is van belang dat je monitort of jouw organisatie voldoet aan de gestelde normen, maar het is net zo belangrijk om inzichtelijk te maken of de genomen maatregelen het gewenste effect opleveren. Dit geeft je inzicht in de noodzakelijk bijsturing en de effectiviteit van deze maatregelen.

Ruler en compliance monitoring

Met Ruler heb je inzicht en overzicht in de huidige, en toekomstige, financiële wet- en regelgeving. Met Ruler kun je niet alleen een compliance check uitvoeren, maar ook wijzigingen in wet- en regelgeving bijhouden. Of het nu gaat om de sanctiewetgeving, Wft of de Wwft, met Ruler houd je eenvoudig inzicht op de financiële wet- en regelgeving door middel van het op maat gemaakte legal framework.

Met Ruler kun je:

  • alle huidige én verwachte wet- en regelgeving in één oogopslag zien
  • de impact van risico’s analyseren voor je bedrijfsprocessen
  • gemakkelijk én overzichtelijk alle (actuele) informatie inzien op één centrale plek
  • een solide basis creëren voor audits en toekomstige controles
  • eenvoudig je compliance monitoren inclusief een duidelijke audittrail

Benieuwd wat Ruler voor jou kan betekenen? Lees meer over Ruler of vraag een gratis demo aan.