Legal framework

Het legal framework biedt een overzicht van alle wet- en regelgeving waar een organisatie aan moet voldoen. Ruler neemt je het proces van het opstellen van een legal framework geheel uit handen.

Waarom een legal framework?

Het opstellen van het legal framework is de tweede stap in het compliance management proces. Nadat je het landschap waarin de organisatie opereert in kaart hebt gebracht, volgt het vaststellen van de relevante wet- en regelgeving. Het legal framework, ook wel juridisch kader genoemd, biedt een overzicht van alle regels waar de organisatie aan dient te voldoen. Dit overzicht heb je nodig om een risicoanalyse te kunnen maken.

Om het geheel overzichtelijk te maken, worden de eisen binnen het legal framework onderverdeeld in thema’s en onderwerpen. Een voorbeeld van een thema is customer due diligence (CDD), met als onderwerpen onder meer verscherpt cliëntonderzoek en politically exposed persons (PEP).

Het legal framework in Ruler

Ruler biedt een gestructureerd overzicht van voor jou relevante wet- en regelgeving. Het legal framework geeft het voor jouw organisatie geldende normenkader weer, logisch en overzichtelijk onderverdeeld in thema’s en onderwerpen. In je persoonlijke omgeving vind je alles wat je nodig hebt om op de hoogte te blijven van de wet- en regelgeving. Zo vind je alles op één plek, altijd actueel.

Wijzigingen in het legal framework

Ruler attendeert je direct op wijzigingen in het legal framework. Je ontvangt alerts over belangrijke ontwikkelingen die voor jou relevant zijn. Dit kunnen aankomende veranderingen in wetgeving zijn, maar ook informatie die invloed heeft op de normen waar je nu al aan moet voldoen.

De voordelen van Ruler

Ruler beschikt over standaard profielen voor alle soorten financiële ondernemingen, zoals banken, pensioenfondsen, beheerder ICBE, vermogensbeheerder, etc. Elke onderneming is uniek. Daarom biedt Ruler ook de mogelijkheid om een klantspecifiek profiel aan te maken dat volledig gericht is op jouw specifieke activiteiten en producten.

Met Ruler kun je:

  • in één oogopslag inzicht krijgen in alle huidige en toekomstige wet- en regelgeving die relevant is voor jouw organisatie;
  • gemakkelijk en overzichtelijk alle (actuele) informatie op één centrale plek raadplegen;
  • risicoanalyses maken en beheersmaatregelen koppelen aan bijbehorende normen en risico’s;
  • inzichtelijk maken hoe jouw organisatie aan specifieke wet- en regelgeving voldoet;
  • de effectiviteit van je beleid bijhouden door middel van monitoringsrapporten.

Benieuwd wat Ruler voor jou kan betekenen? Lees meer over Ruler of vraag een gratis demo aan.