Roadmap


2022

Integratie artificial intelligence (AI)

Ruler’s slimme technologie zorgt ervoor dat het redactieteam tientallen wijzigingen in wet- en regelgeving per dag kan verwerken. En deze technologie wordt steeds intelligenter. Dankzij de integratie van een nieuw AI-model worden de samenvattingen van juridische documenten in Ruler voortaan automatisch opgesteld. In de toekomst zal deze optimalisatie ook doorgevoerd worden bij de module ‘overige wetten’ waarbij in de signaleringspagina ook voorzien zal worden van samenvattingen.

Lees meer over signalering
2022

Verdere versimpeling van het design

Nu Ruler al door ruim duizend professionals wordt gebruikt om compliance gemakkelijker te maken, ontvangen we steeds vaker feedback op het huidige design en de mogelijkheden. Ook het Ruler redactieteam blijft alert op optimalisatiemogelijkheden. Bijvoorbeeld door het verminderen van het aantal kliks of het maken van logische koppelingen. Al deze feedback hebben we samengevat en doorgevoerd in een nieuw design. In de tweede helft van 2022 zullen we deze nieuwe features stuk voor stuk gaan toevoegen aan Ruler. De eerste stap: de introductie van de navigatiekolom en de vernieuwde inbox. Uiteraard houden we jou als gebruiker op de hoogte van de wijzigingen via de release notes en een webinar.

2023

Regulatory Change

Het opzetten van een juist en efficiënt regulatory change proces blijft een uitdaging. Hele Excel bestanden worden bij elkaar gekopieerd en geplakt. Want na de publicatie van een level 1 tekst wil je direct weten welke artikelen relevant zijn, welke impact ze hebben en welke ‘gaps’ er ontstaan. Daarna is het zaak een actieplan uiteen te zetten om eventuele gaps te verhelpen. Zodra er een level 2 tekst gepubliceerd wordt, is het van belang deze naast de level 1 tekst te houden om eventuele verschillen te identificeren. Dit is een gecompliceerd proces, dat we al geruime tijd willen automatiseren. De eerste uitwerksessies zijn geweest en het eerste prototype is ontwikkeld. Ook hebben de eerste testrondes al plaatsgevonden. Na de zomer van 2022 verwachten het gehele prototype af te hebben en gaan we aan de slag met de implementatie. In 2023 zal de regulatory change oplossing ook beschikbaar zijn voor jou als klant.

2023

Flexibele dashboards

Ruler kent een algemeen dashboard waarin je verschillende widgets kunt toevoegen. Zo zie je in één oogopslag hoe compliant de organisatie is, welke taken er openstaan en hoeveel nieuwe items er in je inbox zitten. Steeds vaker krijgen wij de vraag of het dashboard nog verder uitgebreid kan worden. Daarom zullen we eind 2022 samen met onze klantenraad op zoek gaan naar mogelijkheden voor nieuwe dashboards, zoals bijvoorbeeld een overzicht van het aantal alerts dat per kwartaal wordt weggewerkt. Na de workshop met onze klanten zullen wij de wensen verder uitwerken, zodat de nieuwe dashboard mogelijkheden in 2023 geïmplementeerd kunnen worden.