Artificial intelligence maakt Ruler nog slimmer

Ruler’s slimme technologie zorgt ervoor dat ons redactieteam tientallen wijzigingen in wet- en regelgeving per dag kan verwerken. En deze technologie wordt steeds intelligenter. Dankzij de integratie van een nieuw AI (artificial intelligence)-model worden de samenvattingen van juridische documenten in Ruler voortaan automatisch opgesteld.

Samenvattingen opgesteld door AI

Publicaties van toezichthouders, consultaties, rechterlijke uitspraken en wetswijzigingen. Ze worden automatisch verzameld en geanalyseerd door Ruler’s webscrapers. De tweede ‘laag’ van het systeem is een menselijke redactie, bestaande uit consultants van Projective Group (voormalig Charco & Dique). Deze gespecialiseerde juristen geven prioriteit aan de artikelen en bepalen welk bericht relevant is voor welk Ruler profiel. Ook maken ze een samenvatting van het bericht om gebruikers snel een beeld te kunnen geven van de aankomende ontwikkeling.

Het voorwerk is dus al gedaan. Het enige wat jij als klant hoeft te doen is de nodige vervolgacties plannen om de regelgeving te implementeren. Maar wat nou, als we AI gebruiken om dit proces te versnellen? 

Samen met het ontwikkelteam van Lifely hebben wij de afgelopen maanden gewerkt aan een AI-model, getraind op het snel ordenen van artikelen en wetteksten. Dit model vat binnenkomende informatie automatisch samen.

Zelflerend systeem

Als eerste stap zorgt het model dat na het scrapen de doorzoekbaarheid van de teksten wordt verbeterd. Vervolgens wordt deze brij aan informatie verrijkt met natural language processing. Hierdoor kunnen we de teksten analyseren, en samenvattingen en steekwoorden uit grote hoeveelheden tekst halen. Zo kan het systeem matchen op al bestaande onderwerpen of correlaties ontdekken tussen verschillende berichten.

De Ruler redactie kan de door AI samengestelde samenvatting beoordelen en waar nodig aanpassen. Met neural networks trainen we het systeem door met behulp van grote hoeveelheden data de beslissingen van de redactie na te bootsen. Zo blijft het systeem leren en levert het steeds betere samenvattingen op. Dit betekent een grote efficiëntieslag voor de Ruler redactie.

Efficiënter signaleren

Na de testperiode waarin de redactie het AI-model test en optimaliseert, ga ook jij als gebruiker de voordelen ervaren. Neem je het ‘overige wetten’ profiel af? Dan wordt de signalering van inkomende nieuwsitems in de toekomst een stuk gemakkelijker met de komst van AI. De signaleringspagina zal dan automatisch worden voorzien van samenvattingen. Hierdoor kan je in een oogopslag zien wat de essentie is van publicaties en snel bepalen of, en zo ja voor wie, de publicatie relevant. Gegeven de grote hoeveelheid nieuws dat wordt gepubliceerd levert dit voor de gebruiker een grote tijdsbesparing op.

Meer weten over onze toekomstplannen?

Ruler is intuïtief, slim en interactief. De software is eenvoudig in gebruik en moet de compliance werkzaamheden makkelijker en leuker maken. Om dit waar te maken blijven we kijken naar de wensen van onze klanten. Benieuwd naar onze plannen om Ruler nog verder door te ontwikkelen? Bekijk dan de Ruler roadmap.

Meer artikelen lezen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

    Meer artikelen lezen?

    Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

    You have successfully subscribed to the newsletter

    Er is iets fout gegaan.