Ruler update september 2020

Het is weer tijd voor een nieuwe Ruler update! Om het gebruik van Ruler nog eenvoudiger te maken, hebben we weer een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Zo zijn de filtermogelijkheden op de Radar uitgebreid en kun je nu meerdere nieuwsitems tegelijk archiveren. We vertellen je graag over de nieuwe mogelijkheden.

Onderwerp op 'niet-van-toepassing' zetten, ook als daar al een beoordeling op uitgevoerd is

Een onderwerp waar een beoordeling of risicoanalyse aan vastzit kan voortaan op ‘niet-van-toepassing’ worden gezet. Echter betekent dit wel dat de bijbehorende beoordeling verdwijnt. De gebruiker krijgt hierbij een waarschuwing. Eventueel gekoppelde risicoanalyses blijven bestaan, maar het onderwerp wordt ontkoppeld van de risicoanalyse.

Meerdere nieuwsitems gelijktijdig archiveren

Het is nu mogelijk om meerdere nieuwsitems in één keer te selecteren en gelijktijdig te archiveren. Je kunt nieuwsitems selecteren door met je muis over de linkerkant van het nieuwsitem te gaan. Onderaan de pagina verschijnt dan de mogelijkheid om alle geselecteerde nieuwsitems te archiveren. Hierbij kan ook nog een toelichting worden gegeven die bij de gearchiveerde nieuwsitems wordt weergegeven.

Repeterende/terugkerende taken

Voor taken die een terugkerend karakter hebben kan een repeterende taak worden aangemaakt. Bij het aanmaken of aanpassen van een taak kan het patroon van de herhaling worden bepaald. In de takenlijst wordt de eerstvolgende taak getoond. Zodra de deadline van deze taak is verstreken of de eerdere taak is afgerond, wordt automatisch de volgende repeterende taak getoond in de planning (overzicht van taken).

Uitbreiding van filtermogelijkheden op de Radar

De filter op de Radar biedt nu ook de mogelijkheid om alle ‘in werking getreden regelgeving’ te tonen. De filter heeft betrekking op het huidige jaar (in dit geval 2020).

Overige aanpassingen

  • Aanpassen van de risico-categorie: in Ruler zijn standaard risico-categorieën opgenomen die kunnen worden gebruikt bij het maken van risicoanalyses. De beheerder kan nu via beheer/beheersing de categorieën aanpassen en aanvullen, zodat de categorieën goed aansluiten op de categorieën die intern worden gebruikt.
  • Documenten toevoegen aan beoordeling: bij het beoordelen of aan een onderwerp of norm wordt voldaan, kan al een koppeling worden gemaakt met aanwezige beheersmaatregelen (beleid, procedures, etc). In aanvulling hierop is het nu ook mogelijk om andere documenten toe te voegen die relevant zijn voor de beoordeling, bijv. impactanalyses of andere interne analyses.

Hulp nodig?

Loop je ergens tegenaan tijdens het gebruik van Ruler? Neem dan eens een kijkje op de Ruler help pagina. Hier geven we uitleg over de verschillende functionaliteiten van Ruler.

Wordt jouw vraag niet beantwoord op de website, of heb je ideeën hoe we Ruler kunnen verbeteren? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We horen graag van je!

Meer artikelen lezen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

    Meer artikelen lezen?

    Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

    You have successfully subscribed to the newsletter

    Er is iets fout gegaan.