Ruler update februari 2021

De afgelopen tijd is Ruler verder geoptimaliseerd. Ook hebben we een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Zo is Ruler nu ook Engelstalig beschikbaar en heb je voortaan de mogelijkheid de inrichting van het dashboard zelf te bepalen.

Dashboard

Ruler beschikt over een nieuwe startpagina: het dashboard. De gebruiker kan het dashboard zelf vormgeven op basis van aanpasbare widgets.  De widgets geven informatie over de verschillende onderdelen die inzicht bieden in de mate van beheersing.

Widget toevoegen aan dashboard

Ruler beschikt over een standaard set aan widgets. Widgets kunnen worden toegevoegd of gewijzigd via de blauwe knop (potlood), te vinden rechtsboven in het dashboard. Deze knop kan ook worden gebruikt om een bestaande widget een andere plaats te geven op het dashboard.

De gebruiker kan zelf bepalen of er informatie van één of meerdere afdelingen in een widget moet worden getoond.

Wat is nog meer belangrijk om te weten over het dashboard?

 • De gebruiker kan zelf de positie van de widget op het dashboard bepalen door de widget te slepen naar de gewenste plaats (wel eerst via het potlood het dashboard in de edit modus zetten).
 • Indien meerdere afdelingen zijn gekoppeld aan een widget zijn de details per afdeling te zien in een detailscherm. Dit detailscherm wordt zichtbaar als op de widget wordt geklikt.
 • Als informatie aandacht nodig heeft (deadline verstreken, hoge prio, etc) wordt dit aangegeven door middel van een rode kleur.
 • De komende tijd zullen nog meer widget worden ontwikkeld. Heb je ideeën voor nieuwe widgets? Laat het ons weten via de chatbot!

Nieuwe plek voor nieuws en wet- en regelgeving

De startpagina van Ruler is gewijzigd door de introductie van het dashboard. Eerst vond je hier de links naar alle wet- en regelgeving (het digitale wetboek) en naar het nieuws en de jurisprudentie uit de bronnen die Ruler volgt. Deze informatie is nu te vinden onder de knop ‘bronnen’ die aan de linker menubalk is toegevoegd.

Ook beschikbaar in het Engels

Ruler is, naast Nederlands, nu ook beschikbaar in het Engels. Voor vertalingen naar het Engels maakt Ruler gebruikt van het AI-systeem van Deepl. Je kunt zelf de taal aanpassen door middel van de taalswitcher in de linker menubalk.

 • NB 1: Klantspecifieke informatie wordt niet vertaald door Deepl. Deepl vertaalt alleen informatie die Ruler aanbiedt. Dit is dus informatie over wet- en regelgeving, nieuws en jurisprudentie, alerts, onderwerpteksten, etc.
 • NB 2: Deepl slaat deze gegevens na het vertalen niet op. De vertaalde informatie wordt alleen in Ruler zelf opgeslagen en aan de gebruiker aangeboden.

Alerts op basis van relevante radaronderwerpen

In Ruler kan de gebruiker/afdeling ervoor kiezen een radaronderwerp te ontvolgen. Hierdoor zal Ruler zal de gebruiker (gekoppeld aan de afdeling) niet langer informeren over wijzigingen in het betreffende radaronderwerp. De gebruiker krijgt dan geen alerts meer in de inbox over dit radaronderwerp.

Door bij een radaronderwerp op het ‘oogje’ te klikken ontvolg je het desbetreffende onderwerp. Radaronderwerpen die niet worden gevolgd zijn te herkennen aan de grijze kleur.

Beheren van nieuwe onderwerpen

Indien Ruler een nieuw onderwerp aan een profiel toevoegt krijgt de beheerder hiervan een melding. Als meerdere afdelingen zijn aangemaakt wordt de beheerder gevraagd aan welke afdelingen het onderwerp gekoppeld moet worden (via beheer/afdelingen). De beheerder krijgt waarschuwingen indien de koppeling nog niet is uitgevoerd. Als de koppeling na 4 weken nog niet is uitgevoerd zal Ruler het nieuwe onderwerp automatisch aan alle afdelingen koppelen.

Bij gebruikers die maar één afdeling hebben zal Ruler het nieuwe onderwerp automatisch koppelen aan deze afdeling. De beheerder hoeft in dat geval niets te ondernemen. De beheerder en gebruiker worden via een reguliere alert geïnformeerd over het nieuwe onderwerp.

Meer artikelen lezen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

  Meer artikelen lezen?

  Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

  You have successfully subscribed to the newsletter

  Er is iets fout gegaan.